VP_Sus_hand_1920x550.jpg

Det økologiske håndavtrykket,
den positive miljøpåvirkningen ligger hos deg

Mens det økologiske fotavtrykket er et uttrykk for forbruket av ressurser fra vår side, for eksempel valg av råmaterialer, produksjonsmetoder, emballasje og transport, er håndavtrykket summen av alle de positive bærekrafteffektene i tiden da produktet er i bruk.

Målet vårt er et minimalt fotavtrykk og maksimalt håndavtrykk, eller størst mulig positiv påvirkning under bruk. Med våre produkter med positivt håndavtrykk kan du gjøre rent på en mest mulig bærekraftig måte. 

I Vileda Professionals produktsortiment finner du mange eksempler på at håndavtrykket betyr mer for økobalansen enn fotavtrykket – som våre holdbare rengjøringstekstiler, der fotavtrykket av produksjonen veies opp av at tekstilene kan brukes og vaskes mange ganger.

Bedre utstyr gir mindre forbruk av kjemikalier og vann og reduserer de negative ergonomisk effektene. Også måten utstyret forberedes på spiller en viktig rolle. Holdbare produkter varer lenger og tåler daglig vask bedre. Noen av tekstilene våre har antibakterielle egenskaper som gjør at de ikke trenger å tørkes i trommel, noe som gir lavere strømforbruk. Alt dette gjør at du som kunde faktisk kan gjøre en forskjell.

Våre tiltak for å øke kundenes håndavtrykk

Mikrofiberteknologi

VP_Sus_micro_305x305.jpg

Mikrofiberteknologi

Vileda Professional gikk i sin tid i bresjen for å lansere mikrofibre på det profesjonelle renholdsmarkedet. Gjennom utvikling av egne teknologier som Evolon®, var og er Vileda Professional viktige pådrivere for nyskaping i segmentet.

Rengjøringstekstiler av mikrofiber (kluter, mopper) rengjør betydelig mye bedre enn andre tekstiler. De gjør det mulig å fjerne selv fettflekker og andre vanskelige flekker (fingermerker) uten å etterlate striper eller rester. Man trenger ikke engang å bruke vaskemidler, noe som er ressursbesparende. Det nyeste produkteksempelet er den unike PVAmicro-serien.

Enestående holdbarhet

VP_Sus_durability_305x305.jpg

Enestående holdbarhet

Produkter som varer er den enkleste måten å spare råmaterialer på, ettersom de jo gjør at du som kunde ikke trenger å kjøpe nye produkter like ofte. Produktene fra Vileda Professional er kjent for svært gode rengjøringsegenskaper og slitestyrke i bruk.

Hver gang vi lager et nytt produkt, gjør vi omfattende tester for å kontrollere både slitestyrke og maskinvaskbarhet, og enkelte produkter tåler over 1000 vask på høyeste temperatur. Her kreves det nøye utvalgte komponenter og produksjonsteknologier for å sørge for en jevnt god rengjøringsytelse og egnethet for systemet for øvrig gjennom hele livssyklusen. 

Ergonomi i toppklasse

VP_Sus_ergonomics_305x305.jpg

Ergonomi i toppklasse

Hva har ergonomi med bærekraft å gjøre, spør du kanskje. For å si det litt enkelt: Også fysikken til de profesjonelle renholderne som bruker utstyret vårt er en verdifull ressurs som må tas vare på. Helse og trivsel er nemlig også en del av det å være bærekraftig!

Vi vil sørge for at de mange hundre tusen renholderne i verden kan gjøre jobben sin med minst mulig belastning på kroppen, uten at de må ha opplæring først. De bruker rengjøringsutstyret vårt i flere timer hver dag, og vi ønsker at produktene våre skal være effektive og morsomme å bruke og ta hensyn til helsen til dem som bruker dem.