VP_Sus_foot_1920x550.jpg

La oss redusere krympe fotavtrykket

Vi i Vileda Professional har alltid vært opptatte av å tilby kundene våre de beste og mest effektive rengjøringsløsningene. I tillegg har vi hatt et tydelig fokus på å redusere miljøeffekten av bruken av råmaterialer og måten vi fremstiller, pakker, frakter og avhender produktene våre på.

Dette gjør vi for å redusere fotavtrykket:

Råmaterialer

VP_Sus_origo_305x305.jpg

Råmaterialer

Vår nyutviklede tralle Origo 2 er ikke bare vår mest hygieniske, trygge og allsidige modultralle, men også et bærekraftig valg. Kundene våre kan velge mellom beholdere i vanlig plast og beholdere med 50 prosent resirkulert polypropylen. Sistnevnte har fått miljømerket Plastica Seconda Vita.

Et annet eksempel er Eco Broom-serien vår, som er laget av bare resirkulerte materialer og tilpasset miljøvennlig bruk. Børstestykket er av 100 prosent resirkulert polypropylenplast og børstefibrene fra resirkulert PET-plast i variantene myk og hard.

Vi jobber også med å utvikle flere produkter med svært redusert fotavtrykk, så følg med!

Produksjon

VP_Sus_manu_305x305.jpg

Produksjon

Mange av produktene i Swep- og Microfiber-serien er svanemerket, noe som viser at de overholder strenge krav til bærekraftige råmaterialer og produksjonsprosesser.

Evolon®-tekstilene våre er holdbare materialer som er designet for krevende bruk og genererer mindre avfall enn tradisjonelle alternativer. Vi bruker verken løsemidler eller kjemiske bindemidler når vi produserer mikrofibrene i Evolon®-serien.

Emballasje

VP_Sus_pack_305x305.jpg

Emballasje

Mange av produktene våre mangler sekundæremballasje. Det betyr at for eksempel moppene kun pakkes i papp som er laget av minst 90 prosent resirkulert papir.

Videre er det flere produkter per pakke, noe som reduserer mengden emballasje per artikkel betydelig.

Vårt langsiktige mål er at all emballasje skal være 100 prosent gjenvinnbar, gjenbrukbar eller nedbrytbar innen 2025.

Produktets siste del av livssyklusen

VP_Sus_end_305x305.jpg

Produktets siste del av livssyklusen

For rengjøringsutstyr har ytelse, brukervennlighet og pris lenge vært de viktigste kriteriene, og det er bare i det siste at man har tenkt noe særlig på avhending. Vi mener at et produkt ikke er bærekraftig dersom hensynet til avhending ikke er en del av livssyklusanalysen (Life Cycle Assessment, LCA) som vi har for de fleste produktkategoriene våre. Her spiller for øvrig reguleringer om avfallshåndtering (for eksempel av smittefarlige rengjøringstekstiler) også en rolle.

Her er noen eksempler fra produktsortimentet vårt:

  • Vileda Professionals skumstoffduker, Wettex, er fullstendig biologisk nedbrytbare, da de er laget av cellulose fra tre og bomull.
  • Mange av produktene våre består enten av bare ett materiale eller er enkle å ta fra hverandre etter materialtype, noe som gjør at de kan gjenvinnes direkte.

Resirkulert plast

VP_Sus_plastica_305x305.jpg

Resirkulert plast

Alle beholdere i Vileda Professionals Origo 2-serie i fargen antrasittgrå er nå «Plastica Seconda Vita»-sertifiserte, og det betyr at de inneholder minst 50 prosent resirkulert plast.

Plastica Seconda Vita er en klimamerking for produkter som kommer fra plastavfall fra resirkulerte forbruksvarer. Vi har bestemt oss for å styrke klimaarbeidet vårt ved å ta i bruk denne merkingen, som blant annet legger stor vekt på full sporbarhet.

Den velkjente svanelogoen på grønn bakgrunn er symbolet på at mange av moppene våre og andre rengjøringsprodukter er miljøvennlige og bærekraftige.

Det nordiske miljømerket Svanen

A swan logo on a green background symbolises eco-friendly mops and other sustainable cleaning products.

Det nordiske miljømerket Svanen

Nordens offisielle miljømerke ble lansert i 1989 og har vært en ledende miljømerking siden da. Merket er anerkjent over hele verden, og alle produkter som bærer det, er å regne som et godt miljøvalg. Over 60 produkter fra Vileda Professional har hatt dette kjente internasjonale merket i mer enn ti år.