MicrosoftTeams-image-96-.png

FREUDENBERG HOME AND CLEANING SOLUTIONS KJØPER OPP VERMOP

  • Vermop integreres i Freudenberg i løpet av det kommende året

  • Oppkjøpet styrker vår vekst i den profesjonelle renholdsbransjen

Aqusision_vermop_1.jpg

Weinheim, 07/11/2023
Freudenberg Home and Cleaning Solutions, som også inkluderer merkevaren Vileda Professional, kjøpte det tyske selskapet Vermop 10. juli 2023. Konkurransetilsynet i Tyskland har nettopp godkjent oppkjøpet.  Vermop, med sine nesten 330 ansatte, tilbyr moderne rengjøringssystemer og produkter for profesjonelle renholdere, og er godt etablert på markedet. Selskapet som har hovedkontor i Gilching nær München og produksjonsanlegg i Wertheim, Baden-Württemberg, har en sterk kultur med nærhet til kunder og er svært innovative. Vermop omsatte for ca EUR 46 million i 2022.

Sterke internasjonalt

Freudenberg Home and Cleaning Solutions, med hovedkontor i Weinheim, Tyskland, er en av elleve avdelinger av den globale Freudenberg Group.

Karin_Overbeck.jpg

"Vi er glade for at dette oppkjøpet vil gjøre oss i stand til å fortsette vår nasjonale og internasjonale vekststrategi og utnytte et nytt potensial," sier Karin Overbeck, administrerende direktør i Freudenberg Home and Cleaning Solutions. 

Isabel_Merkel.jpg

"Vi utfyller hverandre perfekt når det gjelder vårt fokus, og skaper dermed en sterk nasjonal aktør på det tyske markedet med meget gode internasjonale utsikter," forklarer Isabel Merkel, President Professional i Vileda Professional.
Full integrering av Vermop i konsernet skal skje i løpet av det kommende året.

Om Vileda Professional
Vileda Professional tilbyr innovative løsninger og systemer for profesjonell rengjøring innen helsesektoren, kontrollerte miljøer, kontor, skoler samt hotell, restaurant og storkjøkken.
   Bærekraftige rengjøringsløsninger med enestående egenskaper både når det gjelder miljø og effektivitet er kjernen i produktporteføljen vår. Med datterselskaper i nesten alle land i Europa og et omfattende nettverk tilbyr Vileda Professional produkter over hele verden. Vileda Professional har nesten 350 ansatte og omsatte for ca 173 millioner euro 2022. Vileda Professional er en del av Freudenberg Home and Cleaning Solutions.

Om Freudenberg Home and Cleaning Solutions
Freudenberg Home and Cleaning Solutions er en ledende global produsent av  rengjøringssystemer samt husoldning- og rengjøringsprodukter med avanserte løsninger gjør livet enklere for millioner av forbrukere rundt om i verden. Porteføljen inkluderer sterke varemerker som Vileda®, Vileda Professional®, Wettex®, O'Cedar®, Oates®, Gimi®, Gala®och Marigold®. Med en ledende markedsposisjon i nesten alle land hvor vi er representert, omsatte selskapet over 1,2 milliarder euro og sysselsatte ca 3 300 personer i 2022. Nye, effektive produkter og distribusjonskanaler, tekniske innovasjoner og et sterkt kundefokus har vært selskapets viktigste suksessfaktorer i mange år. Sammen med omfattende markeds- og kundeundersøkelser på internasjonal basis, innovasjonssentere og produksjonsanlegg runt om i verden og et distribusjonsnettverk i mer enn 35 land.

Om Vermop 
Vermop ble stiftet i 1927 og er i dag et internasjonalt selskap med et omfattende utvalg av  rengjøringsutstyr, systemer og tilbehør for profesjonelle renholdere. Siden mars 2020 har dette også inkludert rengjøringsmaskiner fra HEFTER Cleantech GmbH. 
   Med hovedkontor i Gilching i nærheten av München og med egne produksjonsanlegg i Wertheim i Baden-Württemberg, Tyskland og salgskontorer i 10 europeiske land, sysselsatte Vermop nestan 330 personer og omsatte for 46 millioner euro 2022. Selskapets suksessfaktorer er et høyt nivå av innovasjon i kombinasjon med den beste standarden på  kundservice, i tillegg til den gode funksjonaliteten, effektiviteten og ergonomien på sine løsninger. Det fremtidige samarbeidet med Vileda Professional vil kunne skape en sterk internasjonal aktør innen profesjonelt renhold for Freudenberg Home and Cleaning Solutions. Les mer på www.vermop.com.

Kontakt:
Geir-Helge Sjaaeng, Commercial Manager, Norge:
geir-helge.sjaaeng@fhp-ww.com