Nordic_SBS_Award2018_Header.jpg

"Årets Miljöföretag 2018" ifølge Städbransch Sverige"

På renholdsmessen Clean & Facility i Kista delte Städbransch Sverige ut den nyinnstiftede prisen “Årets Miljöföretag” – og vi vant! 

Vi er stolte produsenter, og akkurat nå er vi ekstra stolte. For oss er det en fjær i hatten å få bekreftet at innsatsen for kontinuerlig forbedring av oss selv, produktene våre og prosessene våre har gitt uttelling. Vårt store engasjement for miljø og arbeidsmiljø er viktig både for oss og for eierne våre. Som familieeid bedrift har vi mye å leve opp til, siden eierne våre stiller mye strengere krav til oss enn myndighetene gjør.

Vi investerer for fremtiden!

I begrunnelsen for tildelingen står det at vi med vår miljøinnsats har lagt listen høyt, men at miljøbesparelsen er så stor (Wettex er en tung prosess som krever mye ressurser) at vi er et eksempel til etterfølgelse.
Les mer om priser fra Städbranschen Sverige og Cleannet

Hva har vi gjort?

  • Vårt interne prosjekt ”Zero Waste” med bl.a. investering i ny bomullshåndtering har ført til 30 % mindre spill og avfall – det minimerer fotavtrykket vårt.
  • Et annet vellykket prosjekt er at vi i 2017, etter et drøyt år med finjustering og optimering, har klart å oppnå 100 % gjenvinning av natriumsulfat – noe vi ser på som et stort fremskritt. Saltet trengs for å lage hulrommene i den ferdige kluten og gir dermed kluten dens høye absorberingsevne.
  • For å produsere svampkluter trengs det mye energi i form av damp, avkjøling og elektrisk kraft. I effektiviseringsarbeidet vårt har vi fokusert på optimalisering av maskindrift og varmegjenvinningstiltak. Med over 20 % lavere energiforbruk samt overgang til grønn kraft har vi redusert CO2-utslippene til nærmere null.