”Vileda makes my life easier”

Vileda mer enn 75 år

Vileda ble grunnlagt i 1948 og har opp gjennom årene brukt innovasjon til å revolusjonere rengjøringen av hjem verden over. Viledas legendariske pusseskinn, Glitzi-skrubben og ikke minst moppen Vileda SuperMochio har satt nye standarder i sine respektive markedssegmenter. Vileda utvikler hele tiden nye produkter og materialer, tillegg til å videreutvikle de eksisterende.
I 75 år har Vileda hatt en forkjærlighet for å forenkle rengjøringen hjemme hos kundene ved hjelp av innovative rengjøringsprodukter. Selskapet, Freudenberg Home and Cleaning Solutions, har opp gjennom årene oppnådd internasjonal anerkjennelse og er representert i hele 60 land. 
Det hele startet i 1947, da to ansatte ved fabrikken i Weinheim i Tyskland oppdaget at renholdspersonalet brukte rester av ikke-vevd materiale til å moppe gulvet. Det gav dem ideen til den første kluten – Viledas pusseskinn. Navnet “Vileda” kommer av det tyske “wie Leder”, som betyr “som skinn”, noe som føltes naturlig, siden den nye ikke-vevde kluten kjentes ut som ekte skinn. Viledas pusseskinn ble lansert i 1948.
Merkevaren Vileda har alltid stått for bærekraft og holdbarhet, noe vi ser på som viktige kundefordeler. Vileda tar også hensyn til kulturer i ulike land, siden alle land har sine egne rengjøringsvaner. I det siste har elektrisk rengjøring fått fotfeste i mange husholdninger. Roboter støvsuger automatisk, vindusvaskere gjør rent ved hjelp av litium-ion-batterier, og gulvmopper har elektrisk støtte. Vår forbrukeravdeling markedsfører den selvkjørende moppen “ViROBi Slim” og robotstøvsugeren “VR 302” til helautomatisk gulvrengjøring. 
Alt begynte som sagt med rengjøringsredskaper til hjemmebruk, men i over 50 år har vi tilbudt profesjonelle rengjøringsløsninger under varemerket Vileda Professional.

.